Chat with us, powered by LiveChat

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

Absolut toate datele introduse in site-ul www.racingbikeshop.ro sunt confidentiale, introduse folosind o conexiune securizata HTTPS (SSL) şi nu vor fi transmise catre terte parti (facand exceptie transmiterea adresei de livrare catre curier). Datele personale ale clientilor racingbikeshop.ro sunt necesare pentru a putea administra comenzile si prelucrarea lor in cele mai bune conditii (cuprinzand metodele de comunicare si livrare), ele neputand fi obiectul unei vanzari sau instrainari de orice fel catre o terta societate.

Dupa completarea formularului de inregistrare, utilizatorul va primi un cont si o parola pentru utilizarea serviciilor. Utilizatorul este in intregime responsabil pentru pastrarea confidentialitatii asupra numelui de cont/adresei de e-mail si a parolei asociate. De asemenea, utilizatorul este in intregime responsabil de toate activitatile si informatiile care sunt transmise din contul care i-a fost alocat. In cazul accesarii neautorizate a contului de catre persoane terte, din orice motive, compania nu isi asuma nici o responsabilitate fata de consectintele care pot aparea. Logarea in site se poate realiza extrem de facil si prin intermediul platformelor Facebook sau Google direct din siteul racingbikeshop.ro. Odata cu logarea, utilizatorul isi exprima acordul ca datele personale sa-i fie procesate conform normelor in vigoare.

Protecția Datelor cu Caracter Personal
Odata cu modificarile legislatiei aduse de Regulamentul General pentru Protecția Datelor nr. 679 / 2016 (GDPR), va informam ca am actualizat politica noastra (Racing Bike Shop) privind Protectia Datelor cu Caracter Personal.
Prelucram datele dumneavoastra personale (date legate de comenzile si tranzactiile efectuate pe sit-ul www. racingbikeshop.ro, date de identificare, date pe care ni le oferiti sau pe care le primim in virtutea legii sau a contractului cu scopul de a va putea livra produsele si serviciile prestate de catre societatea noastra) - in general pentru furnizarea de bunuri si servicii, pentru a va transmite, cu acordul dumneavoastra, detalii despre activitatea noastra, produsele si promotiile noastre.


Prelucrarea datelor dumneavoastra personale are loc:
a) in vederea incheierii si executarii unui contract pe care l-ati incheiat cu noi, solutionarea reclamatiilor si a solicitarilor din partea clientilor, inclusiv aspectele legate de comenzi, precum livrare, facturare, retur produse, solutionarea potentialelor litigii inaintate instantelor judecatoresti.
b) pentru a respecta o obligatie legala, inclusiv, dar fara a se limita la comunicari sau raportari catre autoritatile, institutiile sau agentiile de stat sau guvernamentale abilitate;
c) in virtutea interesului nostru legitim, care include urmatoarele scopuri: asigurarea masurilor de securitate necesare (supraveghere video si acces in spatiile securizate ale Racing Bike Shop SRL), identificarea clientilor, detectarea si prevenirea potentialelor fraude, raportari interne sau catre alte entitati.
d) in baza consimtamantului dumneavoastra pentru urmatoarele scopuri:
1) statistice interne, respectiv de marketing, newsletter, oferirea de produse si servicii, reclama.

2) prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter special prelucrate in conditiile Art. 9 alin. (2) GDPR, indispensabile in vederea furnizarii de bunuri si servicii.

Datele personale care sunt colectate si pastrate de catre Racing Bike Shop SRL sunt:

Nume si prenume client, numar de telefon, adresa client, cod postal client, adresa de e-mail, CNP daca este adaugat de client la crearea contului in site.


Categoriile de destinatari catre care se pot transmite datele personale colectate:
• autoritatile statului (inclusiv dar fara a se limita la autoritati fiscale, autoritati de protectie a consumatorilor, organele statului competente in materie penala, etc.), ca urmare a unei obligatii legale a Operatorului;
• furnizorii implicati in mod direct/indirect in furnizarea de bunuri si servicii (ex. dezvoltatori de servicii IT etc.);
• prestatori de servicii de marketing, cercetare de piata, studii de satisfactie clienti si alte servicii similare;
• instante judecatoresti sau arbitrale, notari publici, avocati, executori judecatoresti, alte servicii autorizate.
De asemenea, va informam ca magazinul /spatiul este supravegheat video in temeiul interesului legitim si a indeplinirii obligatiei legale de monitorizare a accesului in incinta in vederea asigurarii securitatii persoanelor si a bunurilor, conform Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor. Imaginile colectate sunt indispensabile pentru asigurarea scopului mentionat. Imaginile sunt utilizate de operator si pot fi comunicate autoritatilor publice competente, in conditiile legii. Imaginile sunt stocate 30 de zile iar la implinirea termenului, acestea sunt sterse automat. Imaginile nu sunt transferate in strainatate sau catre un al operator, sunt stocate la sediul societatii. In cazul in care nu sunteti de acord cu prelucrarea, operatorul va putea sa va limiteze accesul in magazin /spatiu.


Transferul datelor personale intr-o tara din afara Spatiului Economic European
Racing Bike Shop nu transfera datele personale catre alte companii aflate in exteriorul Spatiului Economic European. 
Stocarea datelor personale
Datele personale vor fi prelucrate cel putin pe durata de valabilitate a contractului incheiat, precum si ulterior, pe durata necesara executarii obligatiilor contractuale de catre oricare dintre parti. Datele personale vor fi stocate atat timp cat este necesar pentru scopurile mentionate mai sus sau pe o perioada de timp prevazuta de dispozitiile legale, in conformitate cu politica noastra interna privind retentia datelor.
Daca sunteti de acord cu prelucrarea in scop de marketing, datele personale colectate vor fi pastrate pana cand ne veti informa cu privire la retragerea consimtamantului acordat in acest scop.
Odata cu intrarea in vigoare a GDPR in calitatea dvs. de client, aveti urmatoarele drepturi:
Dreptul la informare si acces
Aveti dreptul de a vi se comunica, la cerere, daca datele dvs. cu caracter personal sunt prelucrate iar daca da, aveti dreptul de a solicita accesarea acestora. Aveti dreptul de a obtine o copie a datelor dvs. cu caracter personal prelucrate. 
Dreptul la rectificare
Aveti dreptul de a obtine din partea noastra rectificarea datelor dvs. cu caracter personal incorecte si puteti completa datele incomplete oricand veti considera necesar. 
„Dreptul de a fi uitat" sau dreptul la stergere
Aveti dreptul, in conditiile legii, sa ne solicitati sa va stergem datele cu caracter personal.
Dreptul la restrictionare
Aveti dreptul de a solicita restricționarea prelucrarii datelor dvs. cu caracter personal. In acest caz, datele pot fi marcate si pot fi prelucrate de noi doar in anumite scopuri.
Dreptul de a va retrage consimtamantul
Consimtamantul poate fi retras in orice moment, atunci cand prelucrarea datelor cu caracter personal care va privesc a fost efectuata pe baza consimtamantului dumneavoastra.
Dreptul la restrictionarea prelucrarii
Presupune dreptul de a solicita si de a obtine restrictionarea prelucrarii datelor cu caracter personal care va privesc, in anumite circumstante, precum (i) dumneavoastra contestati exactitatea datelor, pe perioada ce ne-ar permite verificarea exactitatii acelor date, (ii) datele dvs. au fost prelucrate ilegal, iar dvs. va opuneti stergerii acestora, solicitand restrictionarea utilizarii lor.
Dreptul la portabilitatea datelor
Aveti dreptul sa primiti datele dvs. cu caracter personal pe care ni le-ati furnizat, in format structurat, uzual si care poate fi identificat de aparate si aveti dreptul de a transmite aceste date unei alte entitati, fara obiectii din partea noastra.
Dreptul de opozitie
Aveti dreptul sa va opuneti oricand, fata de prelucrarea de catre noi a datelor dvs. cu caracter personal, in special in scop de marketing direct; puteti sa solicitati sa nu va mai prelucram datele cu caracter personal in interesul nostru legitim. Daca aveti si va exercitati dreptul de a va opune, nu vom mai prelucra datele dvs. cu caracter personal in scopul respectiv. Exercitarea acestui drept nu presupune costuri. Acest drept poate fi invalidat in special daca prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal este necesara pentru formalitatile aferente incheierii unui contract sau pentru indeplinirea unui contract deja incheiat.
Dreptul de a depune o plangere la noi si/sau la autoritatea competenta privind protectia datelor - Autoritatea Nationala pentru Supravegherea Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) - www.dataprotection.ro
Dreptul de a va adresa justitiei
Puteti sa va exercitati drepturile mentionate mai sus prin formularea unei cereri in forma scrisa, datata si semnata, inaintata catre:
Racing Bike Shop S.R.L., cu sediul social in Arad, Str. Dorobantilor nr.1, județul Arad, înregistrata la Registrul Comerțului de pe lângă Tribunalul Arad sub nr.J02/950/2011, având CUI RO16936339
telefon +40 769 076 555
adresa de e-mail office@racingbikeshop.ro
In cerere va rugam sa mentionati daca doriti ca informatiile sa fie comunicate la o anumita adresa (postala sau e-mail) sau printr-un serviciu de curierat care sa asigure ca veti primi personal informatiile. Va rugam sa tineti cont ca, inainte de a da curs oricarei astfel de cereri, ne rezervam dreptul de a va verifica identitatea, pentru a ne asigura ca solicitarea provine chiar din partea dvs.